Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s Pizza streeft naar 15% vrouwelijke franchisenemers


Franchiseformule
Domino’s Pizza richt zich op meer diversiteit onder haar ondernemers. Daarnaast streven zij voor betere doorgroeimogelijkheden. Het doel is gesteld om in 2023 15 procent vrouwelijke franchisenemers te hebben.
Meer vrouwelijke ondernemers

‘’Wanneer er momenteel aan huis wordt besteld, wordt de maaltijd in slechts 11% door een vrouwelijke bezorger geleverd’’, aldus Misja Vroom, CEO van Domino’s Benelux. Domino’s wil graag meer vrouwen een baan aanreiken. Dit niet alleen in restaurants, maar ook in de thuisbezorging. ‘Wij zijn van oudsher een mannen business, maar we zien afgelopen jaren zeker een toename in het aantal vrouwelijke medewerkers. Van bezorgers, pizzabakkers tot managers en franchisenemers. Maar we zijn er nog niet.’’

Bijna de helft van de klanten heeft nog nooit een vrouwelijke maaltijdbezorger aan de deur gehad, blijkt uit onderzoek. Dit terwijl 9 van de 10 klanten vinden dat mannen en vrouwen geschikt zijn als maaltijdbezorger. Met het doel om meer vrouwelijke ondernemers te werven, introduceert de pizzaformule het Domino’s Next Talent Network. Daarnaast start Domino’s met een eigen traineeship programma.

Doorgroeien binnen de formule

Uit intern onderzoek is voortgekomen dat vrouwelijke pizzabakkers en -bezorgers een wens hebben om door te groeien, alleen weten ze niet hoe. De programma’s die Domino’s heeft opgesteld zullen hierbij helpen. ‘’Met het nieuwe interne netwerk en de traineeships hopen we een klimaat te creëren waarin vrouwelijke en mannelijke collega’s durven te zeggen wat ze vinden. Hun ambities durven uit te spreken. En waar ze het hoofdkantoor weten te vinden om de doorgroeimogelijkheden te realiseren. Wij steunen en stimuleren ons personeel waar mogelijk.’’

Over Domino’s Pizza

Domino’s Pizza heeft 301 franchisevestigingen. Domino’s Pizza is het grootste pizza bezorg-afhaal- en slice bedrijf ter wereld. Het doel van de formule is om winstgevende winkels te openen, op unieke locaties met fantastische mensen.

[box] Wil je franchisenemer worden bij Domino’s Pizza? Klik dan hier. [/box]

 

 

×