Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s Pizza test glutenvrije pizza’s

Franchiseformule Domino’s Pizza test als eerste fast service keten in Nederland in een aantal vestigingen glutenvrije pizza’s. Roosendaal, Oosterhout en Bergen op Zoom verkochten al deze variant, Breda, Dongen, Waalwijk, Etten-Leur, Gorinchem en Goes worden aan de testcase toegevoegd.

In oktober vorig jaar werd Domino’s aangesloten bij de Horeca Alliantie van de Nederlandse Coeliakie vereniging. Dit betekent dat Domino’s het totale product glutenvrij mag noemen. In Roosendaal, Oosterhout en Bergen op Zoom werden al glutenvrije pizza’s verkocht en werd de bereidingswijze ervan nauwkeurig gemonitord en bijgesteld waar nodig. Daar worden nu Breda Graaf Hendrikplein, Breda Kesterenlaan, Dongen, Waalwijk, Etten-Leur, Gorinchem en Goes aan toegevoegd. Voor de glutenvrije pizza werkt Domino’s echter met aparte materialen die alleen voor de glutenvrije pizza worden gebruikt.

Volgens CEO André ten Wolde is er vraag naar glutenvrije pizza’s, een behoefte waar Domino’s graag in voorziet. “Hoewel de producten glutenvrij zijn en de procedure nauwkeurig met de Coeliakie Vereniging is afgestemd, kan Domino’s nooit 100% garanderen dat een pizza niet besmet raakt. We doen er echter alles aan dat risico te beperken en vertrouwen erop dat wij een aantal personen heel blij maken met deze glutenvrije optie.”