Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s Pizza vermindert milieubelasting met nieuwe deegtrays en elektrische vrachtwagens

Door een van Domino’s nieuwste innovaties past er nu 80% meer deeg in een deegtray. Hierdoor vermindert de pizzaketen het aantal ritten om haar winkels te bevoorraden op jaarbasis met 884. Naast een besparing van het aantal ritten, gebeurt 10% van deze ritten nu met elektrische vrachtwagens, wat neerkomt op 6000 ritten op jaarbasis. De ambitie van de keten is om in 2030 volledig met net zero emissie voertuigen haar winkels te bevoorraden in de Benelux. Met deze twee ontwikkelingen zet Domino’s de volgende stappen in het verder verduurzamen van het bedrijf. Domino’s telt momenteel ruim 500 winkels in de Benelux.  

Over Project Golf

Het distributiecentrum van Domino’s werkt hard aan een duurzamer transport. Haar nieuwste innovatie is ‘Project Golf’. “Project Golf houdt in dat er meer medium deegbollen in een tray worden geplaatst, namelijk 18 bollen in plaats van 10”, vertelt Edwin Treur, Head of Commissary en Transport. 80% meer deeg in 1 tray, levert een directe besparing op in de vrachtwagens van zo’n 13%. Edwin vervolgt: “Het resultaat daarvan is, dat we meer deeg in 1 vrachtwagen kunnen vervoeren, waardoor we per route 1 extra winkel kunnen bevoorraden. Dat lijkt op het eerste gezicht wellicht weinig, maar met onze volumes is dat op jaarbasis een significante verlaging van bijna 1000 ritten.”

Elektrische voertuigen

Naast nieuwe deeg trays, heeft Domino’s ook geïnvesteerd in twee elektrische vrachtwagens. Dit betekent dat 10% van de routes wordt gereden met net zero emissie voortuigen. Wat neerkomt op ruim 6000 ritten op jaarbasis. De vrachtwagens zijn niet alleen beter voor het milieu, doordat ze stiller zijn, ervaart de omgeving waar de winkels zich bevinden ook een stuk minder overlast. De doestelling is om in 2030 de winkels van Domino’s Benelux te bevoorraden met uitsluitend net zero emissie voertuigen.

Over Domino’s Pizza

Domino’s Pizza franchise is het grootste pizza bezorg-afhaal- en slice bedrijf ter wereld. Onze expertise en passie voor het maken en bezorgen van verse hete pizza’s, heeft ons al talrijke prijzen opgeleverd.

Wil jij mee in deze bewezen formule? Reageer dan direct en vraag een informatie pakket aan!

 

Ontvang gratis meer informatie over Domino’s Pizza

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Domino’s Pizza

×