Domino’s wil pizza’s gaan bezorgen met drones

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Domino's Pizza

Franchiseformule Domino’s Pizza gaat later dit jaar tests uitvoeren met pizzabezorging met drones. De bezorging per drone gaat getest worden in Nieuw-Zeeland en moet later verder worden uitgerold in Nederland, België en Duitsland. Dit meldde RetailNews onlangs.

De pizzaformule werkt voor deze nieuwe manier van bezorgen samen met het Amerikaanse bedrijf Flirtey, een onafhankelijke ontwikkelaar van bezorgingen per drone. Flirtey voerde als eerste een succesvolle en door de FAA goedgekeurde dronepilot voor winkelketen 7-Eleven in Amerika.

Don Meij, Domino’s-ceo, laat weten: “We hebben altijd gezegd dat het nergens op slaat om met een voertuig van twee ton een bestelling van twee kilo te bezorgen.” De grote voordelen van het bezorgen per drone zijn dat het bereik veel groter is en dat de bezorging niet beperkt wordt door verkeersobstakels.

Het proces van het bezorgen van een pizza per drone gaat als het volgt. Consumenten kunnen via de app een pizza bestellen. Vervolgens maakt de drone contact met het GPS-signaal van de telefoon. De drones moeten op een hoogte van zestig meter vliegen en sturen de consument een notificatie als de bestemming bijna is bereikt. De pizza wordt op veilige afstand van mensen neergelaten vanuit de lucht.

Ook André ten Wolde,  ceo Domino’s Pizza Nederland & België, is enthousiast over deze nieuwe manier van bezorgen. Technologie is ‘extreem belangrijk’ voor Domino’s, liet de Nederlandse topman André ten Wolde eerder dit jaar weten in RetailTrends. “Via technologie willen we de klant gemak en volledige controle geven over het bestel- en afleverproces.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website