Doorstart Halfords dichterbij

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Twee weken geleden berichtten wij dat Halfords tien vestigingen sloot met het oog op een doorstart van de formule. De winkelketen heeft eerder bekend gemaakt op hoofdpunten overeenstemming te hebben bereikt over een mogelijke doorstart van de formule.

Welke partij de doorstaat gaat maken, wordt nog niet bekend gemaakt. De curatoren gaan de komende periode gebruiken om te inventariseren welke filialen nog meer gaan sluiten en welke gevolgen dat heeft voor het winkelpersoneel. In totaal zijn er 536 mensen werkzaam bij Halfords.

Algemeen directeur Peter Jan Stormmesand had in 2013 via een managementbuy-out de winkelketen overgenomen van de Macintosh Retail Group. Een jaar later, begin oktober 2014, werd de formule failliet verklaard. Een nieuwe crosschannelstrategie, een grondige herpositionering en diverse bezuinigingen leverden uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Volgens de keten liggen de oorzaken van het faillissement bij de veranderende marktomstandigheden en een moeizaam herstellend economisch klimaat.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.