Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

‘Doorstart McGregor geen kans van slagen’

McGregor, Gaastra en de Adam-vestigingen lijken het alsnog niet te gaan redden. Rens van de Schoor nam drie weken geleden het failliete moederbedrijf Doniger Fashion Groep over, maar is nu tot de conclusie gekomen dat een doorstart geen kans van slagen heeft. Dit is te lezen op de website van het Financieele Dagblad.

De problemen leken erger dan Van de Schoor had voorzien. Zo laat hij aan de krant weten dat de bedrijfsadministratie niet op orde is en veel leveranciers niet meer willen leveren. “Dan gaat het echt om vragen als: heb ik morgen nog stroom in de winkel.” Ook de timing van de doorstart was volgens de ondernemer ongunstig. Door een late levering van kleding aan de vestigingen die allerlei modemerken verkopen, konden de winkeliers de spullen terugsturen. Die moest McGregor dan via andere kanalen weer zien te verkopen.

Doordat de doorstart geen gevolg krijgt, komen er zo’n 400 banen op de toch te staan, waarvan 325 in Nederland. “We zullen een derde van het personeel vragen om voorlopig te blijven. Maar bijvoorbeeld de mensen die de nieuwe collectie ontwerpen, hebben we niet meer nodig”, aldus Van der Schoor.

De kleding van McGregor en Gaastra voor het komende seizoen wordt volgens hem nog geleverd, maar daarna houdt het op. De komende maanden zullen door DuSoutien, een investeringsfonds waarmee Van de Schoor de failliete boedel had gekocht, de merkrechten en de voorraden worden verkocht.

Adam Brandstores, dat voor meer dan de helft van haar omzet afhankelijk is van McGregor en Gaastra, krijg geen doorstart. Er wordt nog gezocht naar een winkelbedrijf, het liefst in herenmode, die zoveel mogelijk Adam-winkels en medewerkers kan overnemen.

Lees hier het hele bericht.