Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Doorstart Mexx nog niet gerealiseerd

Vorige week berichtten wij dat twee serieuze overnamekandidaten zich hadden gemeld bij de Nederlandse curator van de failliete franchiseformule Mexx. In datzelfde bericht stond geschreven dat de curatoren hoopten eind die week de gesprekken te kunnen afronden. Dit is echter niet gelukt. Gevolg daarvan is dat de Belgische collega’s voorlopig de landelijke tak nog niet kunnen verkopen. Dit liet de Belgische curator Valère Vereecke weten aan De Tijd.

Het Europese hoofdkantoor van de franchiseformule is in ons land gevestigd. Vereecke was beloofd dat afgelopen woensdag uitsluitsel zal worden gegeven over een overname, echter is dit niet gebeurd. ‘’Ook in de dagen daarna kwam er geen nieuws uit Nederland. Mijn collega-curator en ik namen tientallen keren contact op met de Nederlandse curatoren, maar we krijgen nooit antwoord.’’

Pas wanneer er meer duidelijkheid is over het hoofdconcern van Mexx willen de drie partijen met interesse in de Belgische tak gaan bieden. ‘’De Belgische kandidaten willen weten of Mexx Europe wordt overgenomen door een investeringsfonds, dat op korte termijn denkt, of een kledingbedrijf, dat op de lange termijn denkt’’, aldus de Belgische curator. Zijn verwachting is dat deze week meer duidelijkheid zal komen.

Om de verliezen niet te laten oplopen zijn de winkels in België inmiddels gesloten. Via de vijftien shop-in-shops binnen warenhuisketen Inno wordt de resterende voorraad verkocht.