Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Douwe Egberts sluit koffiecafés

Franchiseketen Douwe Egberts sluit op termijn al zijn eigen winkels en de Douwe Egberts koffiecafés. Dat heeft de koffieformule vandaag bekend gemaakt. Het assortiment van de koffieketen zal op termijn te koop zijn bij de circa 400 winkels van Blokker, dat ook het bekende spaarprogramma van de koffie en theeproducent overneemt.

Douwe Egberts heeft momenteel 14 vestigingen in eigen beheer, deze gaan allemaal dicht. Hoeveel mensen daardoor hun baan verliezen kon Douwe Egbert niet zeggen. Naast de eigen vestigingen sluit Douwe Egberts ook de 12 franchise vestigingen. Het bedrijf gaat de komende tijd in gesprek met de franchisenemers.

Douwe Egberts en Blokker zijn onlangs al een proef begonnen met het verkopen van de Douwe Egberts producten in vier winkels. Vanaf medio 2015 is het volledige assortiment van Douwe Egberts verkrijgbaar in alle Blokker-winkels. Ook kunnen klanten vanaf dat moment hun spaarpunten inleveren.

Na de in mei aangekondigde fusie met de koffietak van het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Mondelez, gaat Douwe Egberts verder onder de naam Jacobs Douwe Egberts. Het bedrijf wil zich volledig gaan richten op de productie van koffie en thee. Een eigen winkelnetwerk past daar niet bij