Duitse formule Auto Excellent naar Nederland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

groupauto

De Nederlandse Group Auto heeft een tweede garageformule geïntroduceerd. De Duitse formule Auto Excellent vindt zijn herkomst in Duitsland en heeft daar reeds 65 vestigingen. Het aantal vestigingen werd in twee jaar gerealiseerd en was voor directeur Freek Blekxtoon van Group Auto de reden om de formule ook in Nederland een kans te geven.

Blekxtoon benadrukt dat het om een samenwerking gaat tussen Group Auto en het Duitse Auto Excellent. “We nemen de Duitse aanstellingseisen over. Group Auto levert de onderdelen en Auto Excellent maakt gebruik van onze diensten waaronder opleidingen.”

Blekxtoon laat aan Automotive Werkplaats weten dat autobedrijven die mogelijk willen aansluiten aan een hoge eisen moeten voldoen. “Het mogen bijvoorbeeld geen dealerbedrijven zijn die universeel onderhoud erbij doen”, aldus Blekxtoon. Het pand moet volledig worden aangekleed in de huisstijl van de formule, moet er een APK-erkenning in huis zijn, evenals een monteur met niveau 4. Daarnaast moeten er nog minimaal twee andere monteurs met niveau 3 in dienst zijn. Een ROB-aansluiting is een van de vele andere vereisten, net als een fulltime-receptionist die offertes met eventueel meerwerk kan uitbrengen.

“We beginnen in 2014 met een pilot van vijf bedrijven. Voor die pilotfase hebben we ruim een half jaar uitgetrokken. Als ik op middellange termijn tachtig bedrijven heb aangesloten bij Auto Excellent in Nederland, ben ik al heel tevreden.”

Twee-derde van de 65 aangesloten bedrijven is een ex-dealerbedrijf. “Dat is ook onze doelgroep. We hebben dezelfde doelgroep als James, het concept van The Alwaysbemobile Company, maar een totaal andere manier van werken. Zo hebben wij geen optionele modules in de formule, maar zijn de modules verplicht. We zijn daarom ook in geen enkel opzicht directe concurrent van onze eigen formule CarXpert”, aldus Blekxtoon.

De formule werd twee jaar geleden in het leven geroepen door de Duitse grossiersgroepen Select AG en Copart. Met Auto Excellent richt Group Auto volgens Blekxtoon op het hogere klantsegment met de nadruk op de leasemarkt.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise