Dunkin’ Donuts ziet ruimte voor 160 vestigingen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Dunkin' Donits franchise

Franchiseformule Dunkin’ Donuts ziet in Nederland een gat in de markt. De Amerikaanse donutketen opent vandaag (23 maart) zijn eerste vestiging in Amsterdam. Dunkin’ Donuts voorziet op termijn ruimte voor ongeveer 160 vestingen in ons land.

Er wordt onder meer gedacht aan vestingen in scholen, tankstations en ziekenhuizen. Ook wordt er achter de schermen gepraat met grote retail organisaties, waarin mogelijk shop-in-shop vestigingen kunnen openen.

Dit jaar verwacht Dunkin’ Donuts acht tot negen vestigingen te openen, in onder andere Utrecht en Rotterdam. De productie wordt momenteel nog uitgevoerd vanuit een bakkerij in Amsterdam. De bedoeling is dat er in de toekomst, wanneer er meer vestingen komen, in het hele land bakkerijen bijkomen om de lokale vestingen te bevoorraden.

Dunkin’ Donuts heeft ongeveer 12.200 vestigingen in meer dan 45 landen. De vestiging in Amsterdam onderscheidt zich van andere vestingen door de aangepaste huisstijl en Nederlandse donuts, met bijvoorbeeld een Delfts blauwe topping. Ook is er een donut met stroopwafelsmaak verkrijgbaar.

Dit is niet de eerste keer dat Dunkin’ Donuts zich in Nederland vestigt. Tussen 1997 en 2000 opende de franchiseformule al 5 vestigingen. In die periode was ‘de markt er nog niet rijp voor’, daarom kon er geen financier gevonden worden. Volgens Dunkin’ Donuts is er inmiddels wel wat veranderd in Nederland.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

 • Chaara

  beste heer mevrouw
  ik ben zeer geïnteresseerd in de franchise formule van dunkin donuts

  hoor graag van u

  met vriedelijke groet

  M Chaara

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.