Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Een derde van omzet Taco Mundo bestaat uit vega gerechten

Taco Mundo gaat een samenwerking aan met PLNT Food. PLNT Food is een fabrikant van vegan, GMO- en glutenvrij plantaardige vleesvervangers. Een tweetal uitgangspunten ligt aan de basis van de samenwerking tussen beide bedrijven: de hoge kwaliteitseisen die Taco Mundo stelt aan de ingrediënten die worden gebruikt voor haar gerechten en de toenemende vraag naar vegetarische en veganistische gerechten.

Startpunt van de samenwerking is de introductie van vegan gehakt van PLNT als ingrediënt voor Taco Mundo’s Vegan Chili con Carne. In het kader van het 20-jarige bestaan van de bezorgformule wordt de Chili con Carne tijdelijk weer op de kaart gezet en Taco Mundo’s chefkok Gustavo heeft samen met PLNT vegan gehakt ontwikkeld dat volgens Gustavo “niet van echt gehakt is te onderscheiden.”

Vraag groeit naar Vega gerechten

Op dit moment wordt meer dan een derde van de omzet van Taco Mundo gegenereerd door vegetarische gerechten. Met de samenwerking beogen Taco Mundo en PLNT in te spelen op de steeds grotere vraag naar vegetarische en veganistische gerechten. Volgens het CBS was in 2020 al 45% van de 18-plussers flexitariër: zij aten maximaal vier dagen in de week vlees. De verwachting is dat deze trend doorzet. Met deze ontwikkeling kunnen ook veganisten en flexitariers blijven genieten van de rijke smaken uit de Mexicaanse keuken. Als volgende stap in de samenwerking wordt gedacht aan het introduceren van vegan-varianten van de populairste gerechten die op het menu staan, waardoor Taco Mundo een nog betere lading kan geven aan haar missie “Iedereen in Nederland lekkere Mexicaanse gerechten én een goed gevoel bezorgen”.

Franchise en Taco Mundo

Taco Mundo is een landelijke formule van Mexicaanse bezorgrestaurants en bestaat inmiddels 20 jaar. Met een assortiment van onder meer Tacos, Burritos, Quesadillas, Enchiladas en Nachos, is Taco Mundo met haar 33 vestigingen marktleider in het Mexicaanse segment van maaltijdbezorging. Vanwege de groeiende vraag heeft de franchiseformule als doelstelling om het aantal vestigingen landelijk binnen 3 jaar te verdubbelen naar 60 vestigingen.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Taco Mundo![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×