Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HKB Advies: Een goede voorbereiding is…

Wat is jouw bedrijf waard? Sta je hier wel eens bij stil. Nu sta je nog midden in jouw (franchise) onderneming, maar wellicht denk je over een tijdje wel na over je exit of is dat iets wat de komende tijd voor jou gaat spelen. Dan zouden de voorbereidingen nu al moeten beginnen. Want dit vereist een goede gedegen voorbereiding. De belangrijkste factor voor het succesvol verkopen van de onderneming is het overdraagbaar maken ervan. Oftewel: de organisatie van de ondernemer onafhankelijk maken. Hierdoor wordt jouw onderneming significant meer waard. Dat is het streven.

Voor het overdraagbaar maken van de organisatie spelen een aantal factoren een grote rol. De overdraagbaarheid wordt sterk beïnvloed door:

  • Onderscheidend vermogen in de markt: welke positie neemt het bedrijf in?
  • Hoe afhankelijk is de onderneming van de DGA die zijn bedrijf verkoopt?
  • Hoe afhankelijk is het bedrijf van bepaalde medewerkers, klanten, technologieën en leveranciers?
  • Hoe professioneel is de interne organisatie?
  • Hoe stabiel en betrouwbaar zijn de kasstromen die in een bedrijf gegenereerd worden?
  • In hoeverre klopt het werkkapitaal met de omvang en het rendement van het bedrijf?

Wanneer je als ondernemer succesvoller wilt ondernemen, of wanneer je de waarde van de organisatie wilt verhogen om het maximale uit de verkoop te halen, kan het verstandig zijn om een bedrijfsadviseur in te schakelen. Een bedrijfskundig adviseur is gespecialiseerd in het analyseren van jouw organisatie op de genoemde punten. De adviseur weet exact hoe de ondernemer de waarde van de organisatie kan verhogen.

HKB is een franchiseformule gespecialiseerd in bedrijfskundig advies aan bedrijven binnen het MKB. HKB ondersteunt en begeleidt ondernemers en onze opdrachtgevers met een heldere analyse en een praktische aanpak, waardoor snel resultaat geboekt kan worden. 

[box]Franchisenemer worden bij HKB Advies? Klik hier voor meer informatie.[/box]

 

×