Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Een juridisch conflict…wat nu? Zo kan je ze voorkomen én oplossen

20 november 2023

Niemand zit te wachten op conflicten met klanten, leveranciers of personeelsleden. Jij zult daar geen uitzondering op zijn. Want conflicten brengen alleen maar stress en gedoe en kosten veel tijd en geld. Een rechtsbijstandverzekering biedt de zekerheid, dat mocht er iets gebeuren, je kan terugvallen op een gespecialiseerde jurist of advocaat. Al die stress en het gedoe worden je uit handen genomen.

Maar niet iedereen kiest voor een oplossing in de vorm van een verzekering. Bij ARAG is het daarom ook mogelijk om juridische hulp te krijgen tegen een betaalbaar tarief op het moment dat een conflict zich voordoet.

Binnen 5 jaar een juridisch conflict

Als ondernemer vraag je jezelf wellicht af of de kosten van een rechtsbijstandverzekering opwegen tegen het risico. In de praktijk blijkt dat bijna elke ondernemer binnen 5 jaar te maken krijgt met een juridisch conflict. De premie is daarmee vaak al snel terugverdiend.

En met een verzekering staan de juridische experts van ARAG altijd voor je klaar, ook wanneer het gaat om vragen over eventuele potentiële conflicten. Zonder dat het je extra geld kost. Welke stappen moet je bijvoorbeeld zetten om een werknemer die niet functioneert, te kunnen ontslaan.

Maar ook als je geen zakelijke rechtsbijstandverzekering hebt, kunnen wij je helpen om juridische conflicten te voorkomen en op te lossen.

Zakelijke Documenten Service

Het beste is natuurlijk om juridische conflicten te voorkomen. Dat begint met een goede voorbereiding, zodat je sterker staat als er toch een conflict ontstaat. Onze zakelijke Documenten Service helpt daarbij. Hierin vind je allerlei juridische documenten op het gebied van samenwerken, personeel, financieringen, voorwaarden en privacy. Door middel van een simpel vraag- en antwoordsysteem maak je een document binnen enkele minuten volledig op maat voor jouw onderneming. Contracten en overeenkomsten die juridisch goed zijn opgesteld. Deze zakelijke Documenten Service is ook beschikbaar voor ondernemers zonder rechtsbijstandverzekering.

ARAG Rechtshulp on Demand bij arbeidsconflicten

Ondanks een goede voorbereiding toch een conflict met bijvoorbeeld een medewerker? En geen rechtsbijstandverzekering afgesloten of niet de juiste dekking? Dan kan je via ARAG Rechtshulp on Demand toch de hulp van onze juristen inroepen. Er zijn verschillende mogelijkheden met allen een ander tarief. Zo kun je kiezen voor een kort overleg met een jurist, een volledige screening van jouw zaak of hulp tegen een uurtarief. Zo heb je zonder verzekering toch toegang tot juridische hulp van de ervaren en gespecialiseerde juristen van ARAG.

Kijk voor meer informatie over onze zakelijke verzekeringen, de zakelijke Documenten Service en Rechtshulp on Demand (voor arbeidsconflicten) op www.arag.nl/zakelijk. Jouw financieel adviseur kan de risico’s in kaart brengen en helpen bij het maken van de juiste keuzes.

×