Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Een strategische kijk op cijfers: De juiste KPI’s kiezen

Als financieel verantwoordelijke in een franchise organisatie weet je dat cijfers een belangrijke rol spelen. Ze helpen je beslissingen te nemen, inefficiënties identificeren en risico’s beheersen. Maar welke cijfers en data moet je volgen? En hoe ondersteunen ze strategische advisering?

De juiste KPI’s is maatwerk

KPI’s zijn krachtige meetinstrumenten voor het succes van de franchise. Ze zijn verbonden met bedrijfsdoelen, geven inzicht in prestaties en verbetermogelijkheden. Vraag je af welke KPI’s de ware drijfveren zijn voor bedrijfsgroei, zoals klanttevredenheid, kostenbesparing of omzet. Door KPI’s te kiezen die deze elementen meten, ontstaat een helder kader voor financiële besluitvorming.

Lag- en lead indicatoren: de kunst van de balans

KPI’s, afhankelijk van doelen en strategie, omvatten ‘lag’ en ‘lead’ indicatoren. Lag indicatoren tonen huidige prestaties op basis van historische gegevens zoals omzet. Lead indicatoren geven inzicht in toekomstige prestaties, gebaseerd op verwachtingen zoals klantgroei. De kunst is om beide in balans te brengen voor een compleet beeld van huidige en toekomstige bedrijfsprestaties.

Voordelen van de juiste KPI’s

Het kan verschillende voordelen hebben om een strategische blik op data te werpen:
● Ondersteuning bij besluitvorming
Financieel verantwoordelijken dragen op basis van complexe analyses bij aan strategische beslissingen voor groei en stabiliteit van de franchise.
● Efficiëntieverbetering
Strategische cijferanalyse helpt financieel verantwoordelijken inefficiënties te detecteren en aan te pakken. Dit optimaliseert financiële processen en verbetert de algehele efficiëntie.
● Groei en concurrentievoordeel
Een strategische benadering van data geeft je de juiste inzichten om groeikansen te identificeren en te benutten. Door financiële middelen gericht in te zetten om uitdagingen aan te pakken, kun je werken aan je concurrentievoordeel.

Nauwkeurige financiële inzichten dankzij Yuki

Yuki helpt franchise organisaties hun KPI’s te monitoren en te verbeteren aan de hand van slimme features. Zo hebben franchise vestigingen altijd inzicht in hun financiële prestaties. De Financiële Monitor is een game-changer op dit gebied. Deze tool geeft direct inzicht in financiële prestaties, waaronder omzet en werkkapitaal. Complexe data vertaal je hiermee eenvoudig naar strategische beslissingen, zodat je een actieve rol kan spelen in de groei en strategie van de franchise.

Ook aan de slag met KPI’s?

Het boekhoudplatform van Yuki verzamelt real-time gegevens en zet deze om in dynamische rapporten. Zo volg je niet alleen KPI’s, maar leer je ook begrijpen wat deze betekenen voor de toekomst van de franchise. Wil je zelf aan de slag met het meetbaar maken van KPI’s én leren hoe de boekhoudsoftware van Yuki je kan ondersteunen hierbij? Plan een demo in en leer het Yuki platform zelf kennen.

×