Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Eerste faillissement vestiging Intratuin

Voor het eerst in haar bestaan heeft franchiseformule Intratuin een winkel failliet zien gaan. De Barneveldse vestiging van de formule kon niet langer voldoen aan de hoge huur- en aflossingsverplichtingen als gevolg van een teruglopende omzet. Algemeen directeur Peter Paul Kleinbussink laat aan de Barneveldse Krant weten dat de teruglopende mede de oorzaak is van de wijze waarop de vestiging werd aangestuurd.

Op dit moment is het afwachten of er doorstart gemaakt gaat worden. Curator Frank Feenstra heeft daarin ieder geval veel vertrouwen in. ‘’Het zou mij zeer verbazen als dit pand op deze locatie, bestemd voor een tuincentrum, niet opnieuw onderdak kan bieden voor een tuincentrum. Of dat nu Intratuin is of niet.’’ De curator verwacht uiterlijk 6 februari uitsluitsel te kunnen geven.

Operationeel gezien was het filiaal van de formule winstgevend, aldus een woordvoerder. Volgens de woordvoerder hoeft dit faillissement geen gevolg te hebben voor de rest van de formule. ‘’We hebben geen reden aan te nemen dat dit probleem bij andere franchisenemers speelt.’’

Sinds 2007 wordt de Barneveldse vestiging geëxploiteerd door Jaap van Luttikhuizen. Enkele maanden geleden voerde hij een reorganisatie door, waarbij zeven banen geschrapt werden.