Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Eerste franchisenemer Blokker failliet

De Blokker vestiging in ’s Heerenberg is door de rechter, op verzoek van de franchisenemer, failliet verklaard. Dit is de eerste keer dat een franchisenemer van Blokker failliet gaat. “Ik kan me er in elk geval geen ander faillissement herinneren,” aldus bestuurssecretaris Peter Krenn tegen RetailNews.

De franchisenemer zag zijn omzet de afgelopen jaren flink dalen. Hij wijt dit aan de verbouwing van het winkelcentrum. De vestiging blijft voorlopig nog open om zoveel mogelijk voorraad te verkopen. De franchisenemer overlegt met de Holding of zij de exploitatie van de vestiging willen overnemen. Krenn laat weten dat ze alle opties aan het bekijken zijn en een weloverwogen beslissing zullen nemen.

De franchisenemer uit ’s Heerenberg is niet de enige franchisenemer die problemen ondervindt. Eerder sleepte de franchisenemer uit Delft de franchiseformule al voor de rechter in een kort geding, omdat leveringsproblemen bij het distributiecentrum volgens hem tot omzetverlies leidden. “Een aantal franchisenemers zit in zwaar weer,” erkent Krenn. “De oorzaak daarvan kan deels in de eigen bedrijfsvoering liggen.” De rechter zal over deze zaak snel een uitspraak over doen.