Eerste franchisenemer voor Kwik-Fit

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Kwikfit haarlem 19-11-2012

Op donderdag 17 november jl. is de eerste franchisenemer van Kwik-Fit begonnen in het Brabantse Oud Gastel. Autoservicebedrijf Govers gaat verder onder de naam Kwik-Fit Govers. Sinds de komst van het bedrijf naar Nederland in 1981 opende de formule tot nu toe alleen eigen vestigingen.

“We hebben de afgelopen 26 jaar een uitstekende naam opgebouwd hier in de regio”, zegt directeur Eric Govers tegen Automotive Werkplaats. “Door ons aan te sluiten bij de Kwik-Fit formule kunnen we profiteren van het schaalvoordeel van een internationaal autoservicebedrijf. Ook willen we nieuwe klanten naar ons bedrijf trekken via de website.”

De formule heeft op dit moment ongeveer 180 vestigingen. Hoeveel franchisevestigingen er zullen komen durft Kwik-Fit directeur Martin Post niet te zeggen. “Bij ons gaat het niet om het aantal vestigingen maar om de totale omzet voor de groep. Nu onze formule breder is geworden en we ons nadrukkelijker richten op auto-onderhoud, zijn we interessanter geworden voor autobedrijven als franchiseformule”, aldus Post aan Automotive Online.

Post verwacht niet op korte termijn te starten met veel franchisenemers. “We zijn nog in de onderzoekende fase en willen ook samen met de bedrijven die belangstelling hebben de condities voor de formule uitwerken. De franchisenemer en de franchisegever moeten er immers beiden beter van worden.”

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise