Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Eerste franchisenemers Intertoys tekenen nieuwe overeenkomst

Intertoys heeft gemeld met ruim 30 winkels nieuwe franchiseovereenkomsten gesloten te hebben. Bij de overname van Intertoys waren er nog 100 franchisenemers en 130 eigen vestigingen. De verwachting is dat het aantal nieuwe franchiseovereenkomsten de komende tijd nog verder toe zal nemen. Franchisenemers kunnen niet blijven zonder een nieuwe overeenkomst te tekenen.

De woordvoerder van Intertoys meldt aan NU.nl dat het streven is over een maand al veel nieuwe overeenkomsten gesloten te hebben. “Dat ook franchisenemers in de nieuwe opzet geloven, vormt voor ons een aanmoediging om hard te werken aan verdere vernieuwing van de formule en zo de band met zowel franchisenemers als klanten blijvend te versterken”, aldus commercieel directeur Jurian Duijzer.

Afhakende franchisenemers

Franchisenemers die geen nieuw contract willen tekenen, zullen definitief afscheid moeten nemen van de formule. Zij kunnen bijvoorbeeld onder hun eigen naam verder gaan. Het bedrijf denkt echter dat de meeste vestigingen waarmee men in gesprek is zich kunnen vinden in een nieuw contract. Zij zijn van mening dat het bedrijf een “moderne manier van samenwerken tussen franchisegever en franchisenemer biedt”.

Begin dit jaar nam het Portugese Green Swan de Intertoys-formule over. Al vrij snel werd bekend dat er afscheid genomen zou worden van zo’n 150 vestigingen dien niet rendabel bleken of waarvoor geen nieuw huurcontract met de pandeigenaar afgesloten kon worden.

 

×