Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Eerste Freshly Chopped vestiging opent deuren in Leiden

Maandag 14 maart zal de opening van de eerste Freshly Chopped vestiging in Nederland plaatsvinden. Het restaurant is gevestigd in Leiden. In totaal telt het Ierse franchiseconcept al meer dan 60 restaurants in Ierland, de UK en Cyprus. Vanaf maandag kan ook het Nederlandse publiek genieten van verse, gezonde en lekkere salades en maaltijden.

Vers en makkelijk

Bij Freshly Chopped hebben klanten de mogelijkheid om zelf een gezonde en verse maaltijd samen te stellen. Het aanbod is erg gevarieerd: salades, wraps, hotpots of choppitos, smoothies, sapjes, acaï bowls of warme dranken. Alle ingrediënten worden voor de ogen van de bezoekers vers ‘gechopped’. Door ingrediënten te choppen komen de smaken beter tot hun recht. Daarnaast is een salade makkelijker te eten. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Freshly Chopped. Alle verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar.

Freshly Chopped vindt het belangrijk om gezond eten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook voor mensen die onderweg zijn. In het restaurant is een ‘Grab & Go’ gedeelte. Hier kunnen klanten snel een versbereide salade uit de koeling pakken. Ook kunnen klanten gebruik maken van ‘Click & Collect”. Door deze service beschikken klanten over de mogelijkheid om online een bestelling te plaatsen en deze vervolgens simpel en snel af te halen.

Freshly Chopped in Nederland

Het concept is opgericht door Brian Lee in Dublin. Lee vindt het belangrijk dat gezond eten makkelijker wordt gemaakt. “Toen we in 2012 onze eerste Freshly Chopped vestiging openden, wisten we dat we een geweldige formule hadden die over de hele wereld geliefd zou worden. Inmiddels hebben we vestigingen in meerdere landen en miljoenen verse, gezonde salades geserveerd. Met als resultaat vele fans van ons concept. We zijn verheugd om samen te werken met Hans Wingender en het team van Fresh Food Fast Company om Freshly Chopped naar Nederland te halen met onze eerste winkel in Leiden. Klanten van over de hele wereld willen gemakkelijk, vers, gezond en lekker eten. Geen betere plek dan Freshly Chopped om aan die vraag te voldoen.”

Gezonde fastfood

Managing director van Fresh Food Fast Company, Hans Wingender, haalde Freshly Chopped naar Nederland. Voor heel Europa verwierf hij in 2022 de master franchisee-rechten. Wingender is jarenlang bij o.a KFC werkzaam geweest. De directeur ziet Freshly Chopped als next leven op het gebied van fastfood. “Het is zeg maar, de gezonde tak van fast service en bovendien in veel opzichten maatschappelijk relevant. Vers, gezond en lekker voldoen aan de huidige wensen van de consument. Die wil weten of een product en de omgeving veilig zijn, de herkomst van producten kennen en er op ieder moment van de dag snel en gemakkelijk toegang tot hebben.” Wingender ziet Leiden als gunstige start locatie. “Het is vlak bij het station, er passeren enorm veel fietsers, op loopafstand werken 18.000 mensen en 100.000 mensen wonen op vijf minuten fietsen met een elektrische fiets. We gaan in Leiden veel leren als het gaat om de keuze voor toekomstige vestigingslocaties in Nederland.”

Op maandag 14 maart opent de vestiging van Freshly Chopped. Het restaurant is gevestigd aan de Stationsweg 11 in Leiden.

 

×