Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Einde huurconditiestelsel Bakker Bart?

Het conflict tussen franchisenemers en het hoofdkantoor van Bakker Bart krijgt een nieuw hoofdstuk. Ruim 50 van de 183 franchisenemers stappen naar de rechter om een eind te maken aan het huurconditiestelsel. De financiële bijdrage die de franchisenemers moeten afdragen, staat niet in verhouding tot het rendement dat de franchisenemers behalen, aldus de franchisenemers. Aanstaande woensdag buigt de rechter in Arnhem zich over de eerste zes dagvaardingen. Dat schrijft de Financiële Telegraaf.

“Door het huurconditiestelsel van het moederbedrijf Bart’s Retail komteen deel van de franchisenemers in serieuze moeilijkheden. Maar de holding blijft buiten schot,” aldus de ondernemers.

Eén van de franchisenemers is John Gerressen uit Duiven. Hij is tevens voorzitter van Bart’s Franchise Vereniging waarin franchisenemers van de bakkersketen zich hebben verzameld.

Omdat het hoofdkantoor de panden zelf huurt, worden de huren doorberekend aan de franchisenemers. De hoogte van de huren werd vastgesteld aan de hand van de omzet over 2008, dat een topjaar was voor de broodjesformule. Sinds een aantal jaren zijn de omzetten gedaald, maar de hoogte van de huur niet.

Directeur Bert Bargboer van hoofdkantoor Bart’s Retail wil voorlopig niets kwijt over het conflict met de franchisenemers. “Zolang de zaak onder de rechter is, kan ik geen mededelingen doen”, laat hij weten. “Maar wij zien de zaak met veel vertrouwen tegemoet.”