Einde sperperiode in België?

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Sperperiode
Mogelijk is in België de laatste sperperiode geweest. Dat is de tijd vóór de Uitverkoop waarin volgens een speciale wet geen aanbiedingen mogen worden gedaan. De rechter heeft een jeansformule die daarvoor werd vervolgd in het gelijk gesteld in zijn verweer. De formule adverteerde al vanaf half juni met kortingen tot 70 procent.

De Economische Controledienst wilde daartegen optreden en bracht zijn klacht voor de Rechtbank voor Koophandel en eiste maar liefst 50.000 euro per inbreuk, dat is per winkel een honderdtal overtredingen. De rechter was echter van mening dat het verbod in strijd was met het Europees Recht. Opmerkelijk is, dat de advocaat van de winkelketen indertijd deze Belgische ‘sperwet’ zelf heeft opgesteld voor de Minister van Economische Zaken. De minister gaat in hoger beroep, maar zelfs als hij wint heeft de politiek al aangegeven dat deze wet zal worden afgeschaft.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 6 juli 2010.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise