Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ekmekci winnaar Franchise Starter Award 2022

14 oktober 2022

Op 13 oktober jl., werd op het Nationale Franchise Congres in Amsterdam De Franchise Starter Award uitgereikt. Een award die de meest belovende startende franchiseformule in de spotlight zet en moet helpen de formule verder te ontwikkelen. De finalisten waren BoulesBitesBar, Sushito en Ekmekci. Laatsgenoemde ging er met de prijs ter waarde van €10.000 vandoor.

Stemronde

Na drie korte pitches van de drie finalisten gaven de aanwezige franchisegevers hun mening over alle drie de formules middels een stemmingsronde. Dit oordeel, gecombineerd met het oordeel van de vakjury die al eerder een presentatie van de finalisten hebben gehad, vormden samen het eindcijfer.

Juryronde

Voordat de definitieve uitslag bekend werd gemaakt, kreeg juryvoorzitter Loes van de Looveren van Bakkertje Bol het woord en lichtte het juryrapport toe. Ze noemde alle formules ‘professioneel, ambitieus en goede toevoegingen op de franchisemarkt’. Uiteindelijk heeft de vakjury Ekmekci bestempeld als meest belovende starter.

Winnaar Franchise Starter Award 2022

Na de toelichting van de jury werd de winnaar bekend gemaakt door dagvoorzitter Ruud Veltenaar. Zowel de jury als de zaal van aanwezige franchisegevers waren het met elkaar eens; Ekmekci wint de Franchise Starter Award 2022.

Umar Mirza, mede-eigenaar van Ekmekci, nam de award in ontvangst op het podium: “We hebben hard gewerkt om onze startende franchiseformule zo goed mogelijk op de markt te brengen en deze award is de kroon op ons werk.” Murat Cifci, oprichter van het concept, toonde zijn waardering naar de zaal: “Wat een prestatie! Ik ben enorm trots op alle medewerkers en onze familie.”

Ekemkci wint een prijs ter waarde van € 10.000. De komende periode zal Ekmekci ondersteuning krijgen van FLYNTH, Ludwig & Van Dam advocaten, VISMA Software, ABN AMRO en De Nationale Franchise Gids om zijn formule naar een hoger niveau te tillen.

×