Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ekoplaza en Färm fuseren voor sterkere positie in België

07 maart 2022

Ekoplaza, de Nederlandse franchiseformule die eerder ook Origin’O overnam, gaat haar krachten bundelen met de Brusselse bioketen Färm. Het doel hiervan is om op deze manier een grotere nationale dekking te krijgen en natuurlijk een biogroothandel in België.

Inclusief groothandel

De corona periode heeft gezorgd voor een grote terugval en verdere consolidatie in de sector. De bioketen Färm, die zicht voornamelijk in Brussel en Wallonië beweegt, slaat de handen in een met Ekoplaza. De pers attendeert men erop dat het om een fusie gaat. Maar naar de feiten gekeken is het Nederlandse Ekoplaza een beduidend groter bedrijf.

De franchiseformule heeft een tachtigtal aan winkels in Nederland en veertien in België. Daarnaast bezit Ekoplaza ook de Belgische groothandel Biofresh. In 2019 heeft Ekoplaza de keten Origin’O overgenomen. Färm heeft een twintigtal winkels. Deze zullen voorlopig onder haar eigen naam verdergaan.

Nationaal een sterke speler

Färm en Ekoplaza hebben de krachten nu dus gebundeld. Met als doel om op de biologische markt in België de positie te versterken. Deze combinatie zorgt voor een sterkere speler op Belgische markt. Samen kunnen ze de handen in een slaan een bepaalde uitdagingen aangaan. Iets waar de biomarkt steeds meer mee te maken krijgt. “Door deze samenwerking kunnen we meer mensen in België bereiken en ons nog meer onderscheiden op de markt,” zeggen Alexis Descampe en Lionel Wauters, medeoprichters van Färm.

“We kunnen als marktleiders direct gebruikmaken van schaalvoordelen op het gebied van ICT, logistiek en assortiment. Deze ervaring van de afgelopen jaren kunnen we ook meteen delen binnen onze sector om de concurrentiepositie van de verschillende zelfstandige biowinkels in België te versterken”, stelt ook Luc Dossche, directeur van bijhorende groothandel Biofresh.

Ontvang gratis meer informatie over Ekoplaza

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Ekoplaza

×