ElectronicPartner sluit 8 Maxwell vestigingen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule ElectronicPartner gaat stoppen met de commerciële bedrijfsvoering van acht Maxwell vestigingen. De nieuwe directie, die pas twee weken is aangesteld, maakte dit vandaag bekend. De franchiseformule heeft een jaar geleden zestien vestigingen van Maxwell overgenomen. Het primaire doel was om de vestigingen in eigen beheer door te laten gaan en een deel van de vestigingen aan de ondernemers binnen de formule over te dragen. Dit meldde Elektro Retail Magazine op haar website.

“Een groot deel van de winkels hebben wij kunnen onderbrengen, hiervoor is de missie geslaagd. Voor een aantal van de resterende winkels waren wij al enige tijd in gesprek met verschillende partijen, echter kwam het niet tot een overeenkomst. In de tussentijd zien wij tegenvallen resultaten van de overgebleven winkelpunten en zijn deze vestigingen, ook op langere termijn, niet rendabel”, aldus Patrick van Tent, CEO van de franchiseformule tegenover de magazine.

De aandacht voor Maxwell in de dagelijkse aansturing is volgens de CEO onevenredig veel en versplintert de focus op hun primaire activiteiten. “Dit gaat op termijn ten koste van de persoonlijke aandacht en begeleiding richting onze leden. Dit is niet wenselijk en past niet binnen het beleid van de kersverse directie; focus op de kernactiviteiten, consolideren en uitbouwen.“

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.