Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Elektronische schaplabels bij Ekoplaza

Biologische supermarktketen Ekoplaza stapt over op elektronische schaplabels bij de groenten en fruit. Deze digitalisering brengt meer efficiency, juistheid en duurzaamheid. Op dit moment is een pilot gestart bij Ekoplaza Uden.
Pilot Uden

Vanaf 30 september jl. is de volledige AGF-afdeling van Ekoplaza Uden voorzien van elektronische schaplabels. Dit maakt onderdeel uit van een pilot die de formule uiteindelijk formule-breed gaat uitrollen. De afgelopen maanden was het projectteam van Ekoplaza bezig met de voorbereidingen, zoals techniek, ophangsystemen en operationele impact. Komende weken wordt op basis van de ervaringen bij Ekoplaza Uden een aantal verbeteringen doorgevoerd en worden de schaplabels bij nog eens 3 winkels uitgerold. Programmamanager Carel van Rijsewijk geeft aan dat deze labels in eerste instantie alleen voor de AGF-afdelingen worden gebruikt, omdat daar de meeste dynamiek is qua pricing en assortiment.

Voordelen

Naast de vanzelfsprekende voordelen zoals milieuvriendelijk, efficiëntie, kostenbesparing én altijd accurate prijzen, werd ook voor dit systeem gekozen omdat er extra functionaliteiten aan zijn toe te voegen. Zo bestaat de mogelijkheid om extra productinformatie te tonen of door middel van een knop aan het label een signaal te sturen wanneer een schap leeg is of wanneer een klant geholpen wil worden. Dit zal in de verdere toekomst worden geïmplementeerd.

Uitrol

Na de test met Ekoplaza Uden zullen er nog 3 winkels worden uitgerold waarbij rekening is gehouden met de diversiteit zoals personele bezetting en assortiment. De laatste winkel die zal worden voorzien is de Ekoplaza winkel van ondernemer Koen Ketelaars in Nijmegen, eind oktober. In december staat een evaluatie gepland om vervolgens bij een positief resultaat de schaplabels formule-breed te gaan aanbieden.

OVER EKOPLAZA

Ekoplaza is een biologische supermarktketen met ruim 80 vestigingen, afhaalpunten en een webshop met een landelijk netwerk voor thuisbezorging. De mensen achter Ekoplaza vinden het belangrijk dat alle producten smaken zoals ze van origine horen te smaken. Klanten van Ekoplaza kunnen de producten vertrouwen.

[box]Wil je franchisenemer worden bij Ekoplaza? Klik dan hier.[/box]

 

×