Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Emté-ondernemers naar rechter wegens overname Jumbo en Coop

Een aantal Emté-ondernemers die geen toekomst zien bij Coop of Jumbo zijn naar de rechter gestapt. Ze hebben daarom verzet aangetekend tegen ‘de voorgenomen juridische splitsing van Sligro Food Group Nederland bv’. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Oost-Brabant tegen Distrifood.

Een van de partijen die verzet heeft aangetekend is Emté Serooskerke-ondernemer André van der Hoofd. Zijn Zeeuwse Emté-winkel staat op de lijst van supermarkten die tot een Coop wordt omgebouwd. Van der Hoofd wil echter niet op de zaak in gaan en wacht de uitspraak van de rechter af: ‘Zolang er geen uitspraak is van de rechter, onthoud ik mij van commentaar.’

Partijen ontkennen partij te zijn

Volgens de woordvoerder van de rechtbank volgt de uitspraak op 30 oktober. Hij meldt ook dat iemand namens Sligro Food Group Nederland een weerwoord heeft gegeven, maar dit wordt door het concern ontkent. Ook Sligro-woordvoerder Wilco Jansen en Jumbo-woordvoerder Claire Trügg zeggen niets te weten van een rechtszaak en zeggen dan ook geen partij te zijn.

Heropeningen

Vorige week heropenden de eerste Emté-winkels onder de vlag van Coop en Jumbo. De primeurs om als als eerste open te gaan onder een nieuwe naam waren weggelegd voor respectievelijk Emté Gilze en Nijmegen. Als de ambitieuze ombouwplannen goed verlopen zullen vermoedelijk binnen een jaar alle Emté-vestigingen zijn omgebouwd.

Sligro Food Group droeg Emté eerder dit jaar over aan het consortium van Coop en Jumbo voor een totaalbedrag van 410 miljoen euro. Daarmee komt de geschiedenis van Emté die teruggaat tot eind jaren veertig ten einde.

×