Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Emté ondernemers verliezen rechtszaak

Een aantal Emté ondernemers hebben een rechtszaak verloren die over de ombouw naar een Coop of Jumbo vestiging gaat. De eigenaar en franchisenemer van de Emté vestiging in Serooskerke is één van de personen die de rechtszaak tegen de ombouw begon. Zij waren van mening dat de overname niet duidelijk genoeg geregeld zou zijn. Ook vrezen zij veel kosten te gaan maken met de ombouw, ook zouden zij de garantie hebben onder de Emté naam door te gaan.

De rechtbank besloot dat de bezwaarmakers ongelijk hadden aangezien er geen juridische verhouding was tussen de eigenaar van het pand van de vestiging en de bezwaarmakers. In Montfort en Oudewater verloren de Emté ondernemers ook de rechtszaak. De vestigingen in Serooskerke, Montfort en Oudewater staan alle drie op de planning om omgebouwd te worden tot Coop vestigingen.

De ondernemer van de vestiging in Oudewater heeft met Coop afgesproken dat zijn winkel volgend jaar omgebouwd word. Er is nog niks bekend over de mogelijkheid dat de ondernemers uit Serooskerke en Montfort in hoger beroep gaan. Vorig jaar verkocht Sligro Food Group de supermarkten aan Jumbo en Coop voor een bedrag van 410 miljoen euro. In 2019 moeten de ombouw operaties voltooid zijn.

×