Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Emté overgenomen door Jumbo en Coop

Jumbo en Coop hebben goedkeuring gekregen van De Autoriteit Consument & Markt (ACM) om Emté supermarkten over te nemen. De enige voorwaarde die het ACM heeft gesteld is dat Jumbo in drie plaatsen een winkel moet verkopen aan een concurrent.

Verkoop drie Jumbo vestigingen

Jumbo en Coop hebben een akkoord gesloten met Sligro Food Group waarbij 79 Emté winkels in handen komen van de Jumbo formule en 51 winkels onder de vlag van Coop komen te vallen. De ACM is van mening dat na aankoop van drie Jumbo supermarkten geen concurrentieproblemen zullen ontstaan. Het marktaandeel van Jumbo neemt slechts beperkt toe en er blijft voldoende concurrentie onder de supermarktketens bestaan.

Nieuwe toekomst Emté

In de periode dat de Emté winkels omgebouwd worden naar de Jumbo- en Coop formule wordt Emté aangestuurd oor Jaap Tukker die wordt aangesteld als CEO. Binnen de foodretail vervulde hij al diverse functies. Hij werkte onder andere 18 jaar in de top van Spar Nederland. “We krijgen een sterk team met ervaren retailspecialisten die namens het consortium dit hele proces gaan begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat zij zich met veel enthousiasme gaan inzetten om de EMTÉ winkels een fraaie nieuwe toekomst te geven, onder de vlag van Jumbo óf van Coop”, aldus aankomend CEO Jaap Tukker. In de loop van 2019 moet de hele ombouwoperatie voltooid zijn.

×