EMTÉ wordt niet verkocht, Sligro zoekt partner

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Sligro heeft tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers laten weten dat franchiseformule EMTÉ niet wordt verkocht. Wel erkent de groothandel dat de formule onvoldoende schaalgrootte heeft om zelfstandig succesvol te zijn. Sligro laat verder weten dat er een voorkeur is aan samenwerking met andere partijen. De komende maanden gaat het bedrijf in gesprek met geïnteresseerde partijen.

Uit de halfjaarcijfers blijkt ook dat de omzet van EMTÉ in de eerste helft van dit jaar opnieuw is gekrompen, dit keer met 0,3%. De groothandelstak liet wel een sterke groei zien van 4,6%. De totale opbrengsten voor Sligro steeg tot 1,44 miljard euro.

Sligro wil de franchiseformule het liefst niet van de hand doen. De combinatie groothandel en detailhandel levert het bedrijf veel kostenvoordelen op. Naar schatting ligt dat tussen de 15 en 20 miljoen euro per jaar.

EMTÉ verliest al ruime tijd marktaandeel. De opfrisbeurt van een paar jaar geleden heeft volgens de groothandel wel effect, maar duurt het langer dan gedacht voordat dit zich ook vertaalt in meer omzet. Met 130 vestigingen kan EMTÉ op de lange termijn geen echte vuist maken in de felle concurrentiestrijd in de supermarktbranche.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website