Enquête toont meerderheid van franchisegevers dat vóór NFC is

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

nfc
Dat er veel onrust heerst in franchisend Nederland over de aankomende Nederlandse Franchise Code zal u niet ontgaan zijn. Er wordt veel over geschreven, bericht en gediscussieerd. Ook hier ziet u regelmatig nieuws voorbij komen rond dit onderwerp. Om een objectief beeld te vormen van de huidige tendens binnen Nederland, heeft De Nationale Franchise Gids een enquête gehouden onder franchisegevend Nederland.

Er blijkt een grote verdeeldheid te heersen onder de Code. 46% Van de franchisegevers zegt voor de invoering van de Code te zijn, en 33% tegen. 24% van de franchisegevers was zelfs voor invoering geweest wanneer de Tweede Kamer hier niet op zou aandringen. Ook de tevredenheid over de huidige Code is sterk verdeeld. 48% is tevreden, 52% zegt ontevreden te zijn.

Betrokkenheid lijkt binnen de Nederlandse Franchise Code dus een punt te zijn. 63% van de ondervraagden heeft de concept Code slechts vluchtig of helemaal niet doorgenomen. Dit baart zorgen. Draagvlak voor deze Nederlandse Franchise Code is essentieel. Of de franchisegever nu voor of tegen is, doet niet ter zake, de Code wordt toch doorgevoerd. Mogelijk houdt dit verband met de slechts 33% van de franchisegevers die aangeeft tevreden te zijn over de informatieverstrekking omtrent de Code.

Over één ding is men het wel eens. Het doel van de Code moet zijn om voor meer evenwicht binnen de branche moet zorgen, en het algehele belang van franchise voorop moet stellen, aldus 88% van de ondervraagden.

In de aankomende Nationale Franchise Krant gaan we dieper in op deze enquête en de resultaten. Wilt u kosteloos deze krant ontvangen? Klik dan hier

Benieuwd naar de volledige resultaten van de enquête? Klik hier voor een overzicht van alle resultaten.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website