Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Equivalenza breidt uit

Franchiseformule Equivalenza is een Spaanse parfumerie en opent deze maand twee vestigingen. In Nederland komt er een vestiging van deze formule in Mechelen en in België zal een pand in Waver haar deuren openen. Zowel mannen als vrouwen kunnen terecht bij Equivalenza en de collectie bestaat uit meer dan 150 verschillende geuren.

De formule hanteert een concept waarbij aan de hand van smaak, lifestyle, karakter en persoonlijkheid voor de klant een de olfactieve geurfamilie wordt bepaald. De klant kan vervolgens geuren binnen deze (sub)familie uitproberen. Het prijskaartje ligt lager dan bekende parfums en de klant ontvangt korting wanneer hij of zij het flesje in de vestiging aanvult. Middels deze methode onderneemt de formule ecologisch verantwoord, want er wordt gewerkt met plantaardige alcohol, producten worden niet getest op dieren, de flesjes worden gerecycled en de klant wordt aangemoedigd om flesjes te hergebruiken. Een gespecialiseerd team ontwikkelt de producten. Naast de geuren biedt de formule eveneens bijproducten aan, zoals mikado’s, kaarsen enzovoorts.

In drie jaar tijd is de franchiseformule flink gegroeid en wordt erkend in de franchisebranche op wereldniveau. Economen roemen de rendabiliteit van het concept. In Spanje is de formule tweemaal uitgeroepen tot ‘Beste Franchise’ en in 2013 bereikte de parfumerie de 2e plaats bij de ‘Best franchise of the world’. De formule heeft 700 vestigingen in ruim 35 landen. En nu dus ook Nederland en België. Op 18 en 19 maart is Equivalenza te bezoeken op de beurs Ondernemen en Franchising in Brussel. Voor meer informatie kunt u Equivalenza mailen.