Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Equivalenza naar Nederland

Het snelgroeiende Spaanse franchiseconcept Equivalenza komt nu ook naar Nederland en België. Deze franchiseformule is opgericht in 2011 en geeft antwoord op de vraag naar hoge kwaliteitsparfum tegen lage prijzen. Deze jonge formule bestaat slechts drie jaar en is nu al een groot succes met meer dan 700 winkels in 32 verschillende landen.

Het assortiment van Equivalenza bestaat uit meer dan 100 vrouwenparfums en 50 mannenparfums. De parfum wordt samengesteld op basis van smaak, lifestyle, karakter en persoonlijkheid van de klant. De flesjes worden in de winkel zelf gevuld tegen een fractie van de prijs van een merkparfum en kunnen daarna hervuld worden tegen een lagere prijs.

Het is langer bekend dat de hoge kostprijs van een merkparfum te wijten is aan dure reclamecampagnes, exclusieve flesjes, speciale verpakking en gaan zo maar door. Equivalenza laat deze extra kosten achter zich en focust zich op wat belangrijk is voor de consument: een kwaliteitsparfum met een ‘low cost’ filosofie.

De franchiseformule is in drie jaar tijd enorm gegroeid. Voor deze indrukwekkende groei heeft de formule ook talrijke prijzen van de franchise sector op wereldniveau ontvangen. Twee keer is de formule verkozen tot ‘Best Franchise’ van Spanje en eindigde in 2013 op de tweede plaats bij ‘Best franchise of the world’.

In november zal de keten een flagshipstore openen in het Belgische Mechelen. De ambities voor Nederland en België zijn hoog. Op korte termijn wil de formule 50 winkels openen die beheerd zullen worden door franchisenemers. Ook shop in shop toepassingen zijn mogelijk bij de formule.

De formule kenmerkt zich door een lage investering (vanaf € 25.000), een hoge commerciële marge en een hoge rentabiliteit. Het is daarom aantrekkelijk voor ondernemers om zich aan te sluiten bij de formule. Wilt u meer weten over de formule? Of over de mogelijkheden om franchisenemer te worden bij de formule? Klik dan hier.