Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ervaren creditmanager versterkt Straetus

Ook in 2015 draaft het succes van Straetus Incasso door. Sinds 2 februari jl. is de Haagse vestiging van Straetus open. Franchisenemer van deze vestiging is Milan van Gorp. De Nationale Franchisegids sprak met de ervaren creditmanager over zijn stap in de wereld van incasso’s.

De franchisenemer versterkt het team van Straetus en brengt een gevuld CV met 15 jaar relevante ervaring mee. In het verleden heeft Van Gorp onder meer gewerkt bij Intrum Justitia, Graydon en Creditforce. Het idee om ondernemer te worden is in de afgelopen 5 jaar ontstaan. De ervaring nam toe, evenals de behoefte aan een volgende stap. Tijdens zijn werkzaamheden bij ASC Franchise en Creditforce, kwam de toenmalige consultant in aanraking met franchise en Straetus incassobureau. Volgens van Gorp begon vanaf toen de samensmelting.

Van Gorp vindt één-op-één contact het meest effectief. Persoonlijk contact met de klant staat voorop. De drijfveer van de nieuwe franchisenemer sluit aan op waar franchisegever Straetus voor staat: persoonlijk, transparant en ondernemend. Het gaat Van Gorp niet om snel geld verdienen, een betrouwbare naam vindt de kersverse franchisenemer belangrijker. Straetus voorziet in alle benodigde facilitaire aangelegenheden en de infrastructuur staat. Daardoor kan de franchisenemer “eigenwijs aan de gang gaan, want dat zit in me.” Tevens ervaart Van Gorp het als comfortabel dat er een team achter hem staat.

De franchiseformule opereert landelijk via regionale vestigingen. Van Gorp vindt dit een belangrijke factor voor sales. Hij biedt de klant graag een helpende hand, want: “Er is een verschil tussen gefactureerde omzet en betaalde omzet.” Het doel voor dit jaar is vooral zaaien, het oogsten komt later: “De pijlen zijn gericht op een goede klantenbasis voor de lange termijn.”