Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ervaring gast staat centraal bij nieuwe Shell Cafés in 2022

Shell café-concept

In 2022 zal Shell tien nieuwe Shell Café-locaties openen in Nederland. De eerste locatie van het Shell Café die vorig jaar april haar deuren opende langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht draaide succesvol. Sinds de start zijn er een aantal aanpassingen binnen het concept doorgevoerd.

Volgens woordvoerder de heer Potma zijn er diverse redenen te benoemen voor het succes van het Shell Café-concept. Allereerst geeft Potma aan het concept aan te passen op de wensen van de gasten. “Wij leren nog elke dag en passen zo nodig kleine details aan in bijvoorbeeld menuborden en schapruimtes; allemaal om onze gasten nog beter van dienst te kunnen zijn.” Aldus Potma.

Daarnaast draait het binnen het Shell Café-concept om de beleving van de gast. Het doel van het concept is dat gasten niet binnenkomen bij een traditioneel tankstation. Een gastheer of gastvrouw ontvangt de gasten bij binnenkomst. Dit persoonlijke ontvangst is een essentieel onderdeel binnen het nieuwe concept.

Ook het gebruik van de zelfscankassa’s benoemd Potma als één van de redenen van het succes. “We zien dat mensen het fijn vinden om zelf af te kunnen afrekenen.” Het snel klaar willen zijn op drukke momenten kan volgens Potma de reden hiervoor zijn. Dit kan te maken hebben met de coronacrisis. Een andere reden die Potma benoemd is het feit dat de zelfscankassa’s niet bij de uitgang van de shop staan, maar achterin bij de tabaksverkoop en de koffiebar.

Shell streeft ernaar binnen vijf jaar het Shell Café-concept op de belangrijkste locaties te hebben doorgevoerd. Het doel is in de toekomst het Shell Café-concept binnen alle shops uit te rollen. De namen deli by Shell en Deli2go zullen langzaam verdwijnen en plaatsmaken voor het nieuwe concept. Het eerstvolgende station dat aangepakt wordt is tankstation de Hackelaar, een van de grootste tankstations van Shell, langs de A1 bij Muiden.

×