Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Euretco neemt Skandia over

Euretco, moederbedrijf van DGN Retail, bekend van de franchiseformules Hubo en Multimate, heeft recent het merk Skandia overgenomen van THR uit Apeldoorn.

Euretco en DGN retail zijn doorlopend op zoek naar onderscheidend vermogen voor de aangesloten ondernemers in hun lokale markt. De overname van Skandia kan hier als exclusief merk een belangrijke bijdrage aan leveren.

“Eind 2019 ging het bedrijf THR failliet, uiteraard een moeilijke periode voor alle betrokkenen” aldus Paul van Essen, Commercieel Manager bij DGN.

“We zagen niet alleen een goede partner binnen ons leveranciersnetwerk verdwijnen, maar daarmee ook een aantal kwalitatief mooie THR merken. Merken die een prominente plek binnen onze schappenplannen vervullen.”

“In het merk Skandia zagen we de meeste kansen voor onze organisatie én onze ondernemers. Wie kent Skandia niet? Iedereen heeft wel een of meerdere gereedschappen van Skandia in zijn gereedschapskist liggen. Het merk past daarnaast goed bij de merkstrategie van onze formules. Daarom besloten we het merk Skandia, de voorraad én de bijbehorende intellectuele eigendommen over te nemen van THR. Dit kwalitatief hoogwaardige gereedschapsmerk gaan we exclusief aanbieden aan Hubo- en Multimate-ondernemers.”

Bert-Jan Keizer, Group Category Manager bij DGN, vult aan “Inmiddels is de productie van dit 46 jaar jonge merk weer opgestart en het assortiment zal binnen enkele weken weer worden uitgeleverd. Het aantal Skandia producten zal in de loop van de tijd verder worden uitgebreid.”

Euretco B.V.

Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 1.900 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.750 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt € 2,3 miljard. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere Intersport, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Libris, Blz, Hubo, Multimate, Decorette, Vivante, Binnen, Slaapkenner en Topform. De zelfstandigheid en maximale ondersteuning van de ondernemer staan centraal in de relatie. Ondernemers profiteren naar eigen inzicht van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking. Met zo’n 310 medewerkers staat Euretco dagelijks voor hen klaar. Euretco is onderdeel van de EK/servicegroup, een Europese coöperatie met 2.100 zelfstandige retailers in de branches woonaccessoires, speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en kantoorartikelen.

DGN Retail B.V.

DGN is de grootste retail-serviceorganisatie voor de zelfstandig doe-het-zelf ondernemer in Nederland. Sinds 2014 is DGN, met zijn formules Hubo, Multimate en Decorette, onderdeel van Euretco.

Hubo en Multimate

Beide formules hebben als missie: Helpen creëren, meten, maken en monteren aan huis. Hubo en Multimate ondernemers staan altijd klaar voor advies, kennis en een klus op maat! Doe het zelf, doe het samen of laat het doen door een Hubo of Multimate vakman.

×