Euretco wil met klusformules uitbreiden naar Duitsland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Euretco Hoevelaken

Steve Evers, CEO van Euretco, geeft in het Financieel Dagblad aan dat zij de mogelijkheden bekijken om de doe-het-zelfformules van Euretco naar het buitenland uit te breiden. Sinds dit voorjaar heeft de Duitse EK servicegroup driekwart van de aandelen van Euretco in handen. Er wordt daarom gekeken of de Euretco-formules ook in Duitsland passen. Evers ziet vooral ruimte voor shop-in-shop van Decorette in de winkelketens van EK.

In Nederland is al een shop-in-shop van de Decorette-formule geopend in een Multimate-winkel in Eindhoven. Gertjo Janssen, directeur van DGN Retail, ziet de vloerproductiviteit stijgen na de toevoeging van Decorette. Vorig jaar nam Euretco DGN Retail met zijn bouwmarktformules Hubo, Fixet en Multimate over, waarna Fixet werd geschrapt.

Het kostenplaatje voor de organisatie werd een stuk aantrekkelijker, onder meer door de verhuizing van het DGN-hoofdkantoor naar het Euretco-kantoor in Hoevenlaken. “Toen gingen we meteen van een dikke min naar een heel dikke plus’’, aldus Evers. Deze positieve verandering werd mede dankzij voormalig DGN-directeru Henk Castelijns gerealiseerd. “Voor de verkoop aan Euretco heeft hij het ledenbestand opgeschoond, dus wij konden met een gezonde kern van franchisenemers geld gaan verdienen.”

Hubo en Multimate hebben nu veertig procent van de specialistische markt in handen, wat zo’n 250 miljoen euro omzet betekent. Uiteindelijk moet het marktaandeel op vijftig procent uitkomen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website