Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Europese Starbucks vestigingen verder onder Mexicaans bestuur

De bekende koffiegigant Starbucks reorganiseert haar activiteiten in Europa. Het kantoor van Starbucks in Amsterdam gaat sluiten, dit kost 190 medewerkers hun baan. Slechts vier medewerkers kunnen verhuizen naar de koffiebranderij van Starbucks in Amsterdam, deze blijft wel open en heeft 80 banen beschikbaar. De overige medewerkers zullen naar het hoofdkantoor in Londen worden verplaatst. De Mexicaanse franchisegroep Alsea zal alle Starbucks winkels in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg gaan beheren.

In juni liet Starbucks al weten dat zij hun franchisesysteem strategisch zouden gaan bekijken, dit omdat de resultaten in de Verenigde Staten en China tegenvielen. Ook krijgt de koffiegigant steeds meer concurrentie van de door Coca-Cola overgenomen koffieketen, Costa.

Alsea

De 260 Starbucks vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg zullen bij Alsea worden gestald. Alsea heeft in Zuid-Amerika meer dan 3500 horecagelegenheden onder haar hoede. De Mexicaanse franchisegroep beheert al 900 Starbucks vestigingen, ook beheren zij vestigingen van ketens zoals, Burger King en Domino’s. Verder worden er een aantal koffiebars die in het bezit van Starbucks waren verkocht aan Alsea.

Via: Retaildetail.nl

×