Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ex-Intertoys-ondernemers verder als Jase & Joy

Een groep van zeven ex-Intertoys-franchisers kondigt vandaag de oprichting van een nieuwe speelgoedketen aan: Jase & Joy, zo meld het NOS. Jase & Joy begint met negen vestigingen in onder meer Amersfoort, Amstelveen, Eindhoven en Purmerend.

Nieuwe doorstart van Intertoys

De voormalig franchisenemers van Intertoys stappen over naar Euretco, een organisatie voor zelfstandige ondernemers voor franchiseformules. De ondernemers maakten de overstap naar Euretco omdat ze ontevreden waren over de voorwaarden waaronder zij zouden samenwerken met Green Swan, dat Intertoys na het faillissement doorstartte. Begin september maakte De Nationale Franchise Gids al bekend dat Intertoys inmiddels is overgenomen door het Mirage Holding van Michiel Witteveen (voorheen bekend als Blokker Holding).

Reden van de overstap

Eén van die franchisers is Wijnand den Uyl. Hij heeft al jaren twee speelgoedwinkels, in Bussum en Amersfoort-Noord. Tot voor kort stond er Intertoys op de gevel, maar nu begint hij aan een nieuw hoofdstuk. “Ik voelde me er niet meer thuis. Leveringen waren te laat, er waren veel wisselingen in de directie. Intertoys had ook weinig visie op de toekomst, ze bleven voor mij te veel bij het oude.”

Een eigen gezicht in de markt

In april maakte Euretco al bekend dat het met een franchiseformule zijn entree maakt in de speelgoedbranche. Het bedrijf achter ketens als Hubo en Intersport sprak van ‘een geheel eigen gezicht in de markt’. De winkels zitten in Amersfoort, Amstelveen, Budel, Bussum, Deurne, Eindhoven, Gemert, Purmerend en Veldhoven. Er wordt nog gewerkt aan een webshop.

Nieuwe keten Jase & Joy

Volgens Euretco hebben veel zelfstandige ondernemers in de speelgoedbranche interesse in de nieuwe keten Jase & Joy. Het staat franchisers vrij om na afloop van een contract eventueel over te stappen naar een andere formule.

×