Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Expert start weer in Griekenland

Per 1 januari 2014 zal de Expert Groep weer aanwezig zijn op de Griekse markt. ‘’Dit is voor ons een logische voortzetting van de ingezette groei in Europa. We zijn opgetogen om Griekenland opnieuw als lid te verwelkomen,” zegt Expert International managing director, Dieter Mathys.

Van 1997 tot 2012 was het bedrijf “Expert Hellas” actief in Griekenland met in totaal 40 Expert speciaalzaken. Door de nasleep van de financiële crisis ging het bedrijf failliet. Elf voormalige Expertondernemers hebben zich verenigd in Commercial & Industrial S.A., die vanaf het begin van het nieuwe jaar geïntegreerd zal worden binnen de Expert Groep. Deze elf ondernemers betreden de Griekse markt met 14 Expert speciaalzaken. Expert zal dan vertegenwoordigd zijn in 18 Europese landen met meer dan 3.500 speciaalzaken. Hiermee is de formule de op één na grootste in haar vakgebied.

“Commercial & Industrial S.A. past perfect in de strategie van de Expert International Groep en haar focus op advies en uitstekende service. Zonder enige uitzondering zijn de vakspeciaalzaken allemaal winstgevende en gezonde bedrijven, die al voorzien zijn van het merk Expert. Gelukkig is de Griekse markt haar diepste punt nu voorbij,” legt Mathys uit.

“We zijn blij om terug te zijn bij de Expert Groep en zijn trots dat we de licentie voor Griekenland hebben gekregen voor het extreem bekende en populaire Expert merk, “ zegt Eleni Vartzi, managing director van Commercial & S.A. ‘We zijn er zeker van dat we andere succesvolle Griekse ondernemers zullen aantrekken om zich aan te sluiten bij de Expert Groep. Onderhandelingen hiervoor vinden momenteel plaats.”

De Expert Groep is actief in de markt van consumentenelektronica in Europa. De Groep is opgericht in 1967 en het internationale hoofdkantoor is in Zwitserland gevestigd. In de laatste 50 jaar is Expert een sterk internationaal merk geworden met een consequente groeiende omzet en vestigingen in Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Slowakije en Spanje.