Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Eye Wish Opticiens niet mee in fusie moederbedrijf

EssilorLuxottica gaat GrandVision overnemen. De overname is goedgekeurd door de Europese Comissie. Brussel stelt wel enkele voorwaarden voor de fusie. Een van de voorwaarden is de verkoop van optiekketen Eye Wish door GrandVision.

GrandVision is het moederbedrijf van Eye Wish, Pearle en Charlie Temple. EssilorLuxottica beheert onder anderen de merken Ray-Ban en Oakley. De verkoop van Eye Wish is niet de enige voorwaarden waar GrandVision aan moet voldoen. Ook andere merken en formules moeten worden verkocht. De verkoop van de merken en formules is bedoeld om te voorkomen dat de bedrijven samen te veel macht hebben in Europa.

GrandVision verkoopt naast Eye Wish ook de Belgische formule GrandOptical. EssilorLuxottica heeft aan de Europese Commissie voorgesteld om een deel van zijn winkels in de etalage te zetten. Het Italiaanse VistaSi, met 174 winkels, valt hier ook onder. Eye Wish heeft momenteel 253 winkels in Nederland. Van deze vestigingen moeten er, samen met de merknaam, 142 worden verkocht. De 111 winkels die over blijven kunnen onder een andere naam worden opgenomen door het fusiebedrijf.

De fusie is goedgekeurd vanuit Brussel maar nog niet definitief. De bedrijven zijn nog bezig met de juridische kant. EssilorLuxottica vind dat GrandVision de afspraken in het koopcontract heeft verbroken. Dit komt doordat GrandVision huurbetalingen heeft opgeschort vanwege de coronacrisis. Ook hebben ze leveranciers later betaald en het marketingbudget beperkt. Het Nederlandse moederbedrijf zou structureel informatie hebben achterhouden voor EssilorLuxottica.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Eye Wish Opticiens![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×