Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Failliete Belgische FRS-winkels nog een week open

De Belgische winkels van de failliete keten Free Record Shop blijven nog tot het eind van deze week geopend. De gesprekken met overnamekandidaat Hilco Capital zijn ‘dermate positief geëvolueerd’ dat de curatoren hopen het dossier tegen die tijd af te ronden.

Deze Britse investeringsmaatschappij wil een groot deel van de Belgische tak van de entertainmentketen redden. Eigenaar van Free Record Shop ProCures vroeg afgelopen week het faillissement aan voor deze afdeling, omdat het er niet in slaagde de winkels winstgevend te maken. Zo ontbrak het aan een ‘luisterend oor’ in de muziek- en filmindustrie, liet een woordvoerder weten.

De Belgische winkels accepteren tot ontevredenheid van klanten inmiddels geen cadeaubonnen meer. Bij het faillissement van de Nederlandse tak ontstond afgelopen mei ook ophef, nadat de cadeaubonnen waardeloos bleken. Na de doorstart kwam nieuwe eigenaar ProCures de gedupeerden tegemoet door klanten de mogelijkheid te bieden hun oude kaart om te ruilen voor een boekje met waardebonnen.

Bron: RetailNieuws