Faillissement franchisenemer HEMA

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

hema

De Hema’s in Hoevelaken en Nijkerk gaan definitief sluiten. De franchisenemer van de vestigingen vraagt het faillissement aan. Dit liet het moederconcern weten aan Omroep Gelderland. Afgelopen zaterdag gingen de deuren van de winkels al dicht, om vervolgens toch op maandag weer open te gaan.

Nadat Hema te horen kreeg dat de franchisenemer met financiële problemen kampte, besloten ze om te stoppen met leveren aan de winkels. De franchisenemer kan onder andere de huur van zijn winkelruimte niet meer betalen.

Hema heeft in overleg met de franchisenemer besloten de leveringen niet meer te hervatten. Toch ging de winkel afgelopen maandag toch even open, omdat volgens de franchisenemer er nog voldoende voorraad  in de winkel lag.

Het is de derde franchisenemer van Hema die in korte tijd faillissement moet aanvragen. Afgelopen weekend sloot naast de vestigingen in Hoevelaken en Nijkerk ook een vestiging in Kerkrade, nadat de franchisenemer faillissement had aangevraagd. Afgelopen maart moest ook al een winkel in Geleen de deuren sluiten. Volgens het moederconcern zeggen de faillissementen niks over hen zelf. Dit werd benadrukt door een woordvoerder van de retailer afgelopen weekend. Ook sluitingen van andere vestigingen zijn volgens de woordvoerder niet aan de orde.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • Thomas

    Eens moet de eerste keer zijn. Hema is gewoon een sterk merk, ik denk dat zij er wel goed uit komen.
    Slim ondernemen is wel weggelegd bij Hema!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.