Faillissement voor moederbedrijf McGregor

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Het faillissement voor Doniger Fashion Group is een feit. Maandag 4 september jl. heeft het moederbedrijf van Gaastra, McGregor en Adam Menswear een uitstel van betaling aangevraagd omdat er niet meer aan de lopende verplichtingen kon worden voldaan.

Doniger Fashion Group, is ontstaan als doorstart van McGregor. In totaal zijn er 600 voltijdsbanen waarvan ongeveer de helft in Nederland. Nederland telt 53 winkels, België, Frankrijk en Duitsland tellen er 22.

De winkels van de drie merken blijven voorlopig wel geopend, ook de webwinkels blijven voorlopig online. Op donderdagochtend 7 september werd het personeel ingelicht. Er is nog geen zekerheid over hoeveel medewerkers hierna hun baan kunnen behouden. Dit hangt af van een eventuele verkoop.

Vorig jaar ging McGregor failliet als gevolg van een schuldenlast van tientallen miljoenen euro’s. Toch maakte het bedrijf een doorstart als Doniger Fashion Group. Zij brachten een bod uit van €26.000.000 waarvan het grootste deel naar de openstaande vorderingen ging. Uiteindelijk heeft Doniger Fashion Group ‘slechts’ €1.800.000 miljoen overgemaakt. De nieuwe directie werd later gevormd door twee oud-managers van het kledingbedrijf.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.