Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Family viert jubileum met door tv-kok bedachte recepten

Om het zilveren jubileum te vieren wilde Family iets bijzonders doen. Het idee ontstond om een aantal unieke recepten te laten ontwikkelen door een bekende chefkok. Op deze manier wil Family benadrukken dat het meer is dan een cafetaria. Daarom werd de hulp ingeroepen van de bekende kok: Pierre Wind.

Het duurde niet lang voordat de naam van Pierre Wind naar boven kwam. Bekend vanwege zijn tomeloze energie, maar ook om zijn passie voor de snackbar en zijn culinaire visie. Dit kwam goed naar voren in een persoonlijke kennismaking. ‘Vroeger wilde ik altijd mijn eigen snackbar hebben’, vertelde Pierre enthousiast.

Al snel kwamen de leukste ideeën op tafel. Vanuit dit gedeelde enthousiasme voor de cafetaria is Family aan de slag gegaan. Onder één voorwaarde. Pierre wilde in ieder geval zijn eigen frikandel ontwikkelen.

Ontwikkelingsfase

Er werd gestart met de ontwikkeling van de frikandel. Na het testen van verschillende smaken bleef de pestofrikandel over. Niet alleen omdat deze het lekkerste was, maar ook omdat het een toegankelijke smaak is.

Voor de andere recepten brachten Pierre Wind en marketing manager van FHC Formulebeheer, Chantal van der Meer, een bezoek aan twee franchisenemers. Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de recepten volgens Wind. ‘Ik wil iets maken waar de ondernemer echt iets aan heeft. Het moet dus goed passen binnen het concept.’ De bezoeken aan Family Honselersdijk en Uithoorn gaven de nodige inzichten.

Testfase

Begin 2019 kwamen verschillende belanghebbenden bij elkaar: Pierre Wind, Family-ondernemer Janine van der Meij, Ronald Hemsing van GoodLife Foods en Chantal van der Meer en Joeri Nakken van FHC Formulebeheer, het formulehuis achter Family. Zij proefden de gerechten van Pierre stuk voor stuk en beoordeelden ze op smaak, maar ook haalbaarheid. De gerechten moesten lekker zijn, maar ook gemakkelijk kunnen worden bereid.

Een tweede testmoment met de voltallige franchiseraad zette de puntjes op de i. Met een heerlijke recepten en een geweldige campagne als resultaat. ‘Mijn top 5 staat nu bij Family op de kaart, hoe gaaf is dat!’

De Family-gerechten van Pierre Wind staan per 1 april op de kaart van verschillende Family vestigingen.

Jubileumviering

Op 25 maart 2019 vierde FHC Formulebeheer haar zilveren jubileum uitgebreid in de Efteling. Family- en Foodmaster-ondernemers evenals relaties kwamen hier samen om de mijlpaal in stijl te vieren. Tijdens de uitreiking gaf Pierre Wind een kookdemo met zijn gebruikelijke enthousiasme. Hij maakte zijn nieuwe Family-gerechten voor de ondernemers, die stap voor stap de bereiding konden volgen.

 

×