FANed en het Vakcentrum richten Franchisenemers Netwerk Nederland op

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

FANed en het Vakcentrum hebben tijdens een bijeenkomst in Brussel de oprichting van een nieuw netwerk bekend gemaakt. Onder de naam Franchisenemers Netwerk Nederland bundelen franchisenemers hun krachten samen, Nederlandse franchisenemers en hun belangenbehartigers trekken gezamenlijk op.

Franchisenemers Netwerk Nederland is ontstaan uit het idee om een platform te creëren waar kennis en informatie wordt verzameld en gedeeld ten behoeve van de versterking van de positie van (aspirant)franchisenemers en hun verenigingen. Via dit platform worden de belangen en stemmen van de franchisenemers vertegenwoordigd. Het netwerk ondersteunt de Nederlandse Franchise Code en wilt dan ook de implementatie van de Nederlandse Franchise Code bevorderen.

Tijdens de vergadering op 7 februari 2017 hebben vertegenwoordigers van de volgende organisaties zich gemeld om actief te participeren in Franchisenemers Netwerk Nederland:

  • Franchisenemers Alliantie Nederland (FANed)
  • Fraudehelpdesk
  • Stichting Franchisewijzer
  • Stichting Franchisenemersbelangen
  • Vakcentrum

Voorwaarde voor partijen die zich willen aansluiten, is acceptatie van de NFC. Partners van het Franchisenemers Netwerk Nederland blijven hun eigen werkzaamheden voortzetten.

Antwoord op het Europees Parlement

Het Europees Parlement constateerde dat franchisenemers minder goed georganiseerd zijn dan franchisegevers. Met het oprichten van het FNN wordt daarop een antwoord gegeven.

“Een specifieke vertegenwoordiging van franchisenemers wordt op prijs gesteld. Een proces van oprichting is gestart. Het is van belang dat de Nederlandse franchisenemers uniform vertegenwoordigd zijn. Het Franchisenemers Netwerk Nederland gaat daarom samenwerken met vergelijkbare organisaties in onder meer België, Frankrijk en Spanje” aldus de Franchisenemers Netwerk Nederland.

Op de foto v.l.n.r. Fleur van Eck, Steunpunt Acquisitiefraude, Patricia Hoogstraaten, Vakcentrum, Nienke Slump, advocaat gespecialiseerd in franchiserecht

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.