Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Fashionbranche kent hoogste omzetgroei in tien jaar

30 januari 2018
In 2017 noteerde de modebranche de hoogste omzetgroei van de afgelopen tien jaar. De omzetstijging betrof 4,6% in de modewinkels. Schoenen werden het beste verkocht, de schoenenbranche had namelijk een omzetgroei van 7,8%.

De schoenenbranche noteerde de grootste groei het afgelopen jaar. De omzet in damesschoenen steeg met 9% en de herenschoenen met 4,7%. De omzetgroei in kinderschoenen was 6%.  Deze gegevens zijn afkomstig uit de INretail/Gfk Fashionscan en Shoescan.

Branchemanager Mode Edwin Belt tegenover InRetail: “Veel consumenten krijgen vertrouwen als de naam van een webformule ook zichtbaar is in de winkelstraat. Dat geeft de online verkoop een extra impuls. We zien dat online formules steeds meer fysieke winkels openen en dat fysieke winkels juist investeren in hun online aanwezigheid op sociale media en met een webshop. Deze ontwikkeling sluit aan op het gedrag van de consument. Die schakelt telkens tussen de on- en offline wereld en als retailer moet je er voor zorgen dat je daar dan ook altijd in beeld bent. Dat creëert de beste omzetkansen.”

×