Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Fastfoodgiganten verkopen fors meer

Grote Amerikaanse fastfoodketens als Yum! Brands en Dunkin Donuts draaide een goed 2e kwartaal. Yum! Brands, het moederbedrijf van o.a. KFC, Taco Bell en Pizza Hut verkocht wereldwijd 10 procent meer van haar producten. Echter daalde de halfjaarwinst tot 551 miljoen dollar, waarbij de teller vorig jaar nog op 754 miljoen dollar stond.

Yum

Yum! Brands is franchisegever van de merken Kentucky Fried Chicken (KFC), Pizza Hut, Wingstreet, East Dawning en Taco Bell. Het hoofdkantoor is gevestigd in Louisville, Kentucky. Het is het grootste fastfoodbedrijf ter wereld, met ongeveer 36.000 restaurants over de wereld verspreid, in meer dan 100 landen. In hun markt zijn de merken van Yum! de grootste ketens ter wereld. Tot 2011 hoorde ook A&W Restaurants en Long John Silver’s bij het bedrijf. Yum! werd opgericht op 7 oktober 1997 als Tricon Global Restaurants, Inc. een onafhankelijk beursgenoteerde onderneming, nadat PepsiCo, deze bedrijven verzelfstandigde. Pepsi was tot dan toe eigenaar van de merken KFC, Pizza Hut en Taco Bell.

Dunkin’ (Coffee)

Dunkin’ deed ook goede zaken in het 2e kwartaal. Dit heeft de keten voornamelijk te danken aan zijn nieuwe strategie, met meer focus op koffie met smaakjes. Hier plukt de formule nu zijn vruchten van, met maar liefst een omzetstijging van 40%. De totale omzet steeg echter met 3% tot 359 miljoen dollar (323 miljoen euro).

×