Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

FHC Formulebeheer reikt Formule Awards uit

Ook dit jaar vond de jaarlijkse ondernemersdag van FHC Formulebeheer plaats. Hier horen natuurlijk ook de uitreikingen van de Formule Awards bij. Want welke vestiging steekt er dit jaar met kop en schouders bovenuit? Wie wisten zich afgelopen jaar te onderscheiden? Aan Ralph Markwat, directeur FHC Formulebeheer, de eer om de winnaars te verrassen met deze prachtige prijs. Hij trok het land in en ging op bezoek bij de gewonnen vestigingen.

Te beginnen met de beste Vital van 2020, deze prijs ging dit jaar naar André Croes en het team van het Amstelveen college Thamen.André heeft een hyper focus op zijn school en heeft de afgelopen maanden de communicatie naar 150% gebracht om in de huidige omstandigheden te doorstaan. Meedenken en out of the box denken helpt om extra cateringactiviteiten voor het schoolbestuur en medewerkers te genereren. Afgelopen periode was er natuurlijk veel tegenslag binnen de catering mogelijkheden op scholen maar daar heeft hij met positiviteit en realisme op gereageerd. André zegt: “Dit zag ik echt niet aankomen, wij zijn heel blij met deze prijs! We hebben dit echt samen gedaan, door met het hele team toegankelijk te zijn voor zowel de scholieren als de schooldirectie”.

Vervolgens was het tijd voor Foodmaster. Dit jaar ging deze prijs naar een echtpaar in de Betuwe, zelfs in tijden van corona hebben zij hun zaak verbouwd. Op het gebied van service, klantbeleving, mystery visits en hygiëne maken zij al jaren het verschil. De vestiging doet het jaar op jaar beter, zij hebben door hun correcte beleid en betrokkenheid een loyale klantenkring opgebouwd. Naast de scores binnen diverse rapportages dragen zij de Foodmaster Formule en hun collega’s een warm hart toe. Kortom de beste Foodmaster van 2020 vind je in Tiel. Sylvia Tang zegt: “Ons geheim zit hem in mooie producten, goede service, passende marketing en natuurlijk de samenwerking met FHC Formulebeheer”.

Tot slot was de beste Family aan de beurt. Deze formule heeft zo’n groei doorgemaakt de afgelopen periode dat er dit jaar niet één maar twee terechte winnaars bekend werden gemaakt. De gedeelde winst ging naar twee wel heel verschillende vestigingen maar welke beide succesvol zijn met de Family formule op hun geheel eigen manier. De eerste winnaar die werd bezocht was Family Maarheeze. Al jaren exploiteren zij hun bedrijf maar na aansluiting bij de formule hebben zij hun klandizie zien toenemen. Zij scoren hoog op procescontrole en hebben losgelaten wat ze altijd deden en krijgen daardoor nu meer dan ze voorheen kregen. De vestiging is een grondige restyling aangegaan om hun gasten ook een passende Family ervaring te bieden in de gehelde vestiging. Family Maarheeze is 100% gericht op de Family formule en dit zie je terug in hun sterke identiteit. Zij maken deze formule tot wat het moet zijn, een sfeervol eethuis voor de hele familie. Onderneemster Anita van de Peppel reageert: “Ik ben er sprakeloos van, ons succes zit hem denk ik in het totaalplaatje dat wij hier bieden. We gaan binnenkort uitbreiden waardoor we het afhaalgedeelte en het eethuis kunnen scheiden. Daarbij bekleden we ook een sociale functie hier in het dorp. Iedereen is welkom voor een praatje en natuurlijk de heerlijke Family gerechten”

De allerlaatste prijs, die werd uitgereikt was voor bijna niemand een verrassing want wat deze familie heeft neergezet is een project dat in heel Nederland nog niet te vinden is. De op voorhand gestelde prognoses heeft ieders verwachting overtroffen. Family Axel heeft laten zien dat de cafetaria een concept is dat zich niet laat begrenzen. Jurgen Bracke, bedrijfsleider en het gezicht van Family Axel mocht de prijs in ontvangst nemen. Jurgen spreekt: “We zeiden nog tegen elkaar het zou toch fantastisch zijn als wij deze prijs volgende keer mogen winnen. Het is en blijft een uitdaging waar FHC ons altijd bij geholpen heeft.” Ook Daniel Luitjens, eigenaar van Family Axel spreekt lovend: “Het succes van Family Axel zit hem in de combinatie van het type locatie en een ijzersterke formule als Family. Een kerk staat voor samen komen en daarom klopt dit gewoon helemaal. We zijn druk bezig om ook de volgende groeispurt aan te kunnen want we verbouwen de pastorie en plaatsen hier een uitgebreid afhaalgedeelte.”

Kortom het was een andere ondernemersdag dan gewoonlijk maar de feestvreugde bij de award winnaars was er niet minder om.

×