Fietscity overgenomen door Dynamo Retail Group

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Fietscity wordt per 1 oktober a.s. door branchegenoot Dynamo Retail Group overgenomen. Dynamo Retail Group is de moederorganisatie van franchiseformules Bike Totaal, Profile ‘de fietsspecialist’ en Fietswereld. Fietscity heeft op dit moment 12 vestigingen met name in het oosten van Nederland. Maarten de Vos, algemeen directeur van Dynamo Retail Group is tevreden over de overname. “De ondernemers van Fietscity passen uitstekend bij onze organisatie. Ze zijn gewend te denken en te werken vanuit een formule”, aldus De Vos.

Fietscity is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Twentse fietsretailers en is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een volwaardige formule die met name op logistiek en administratief gebied veel toegevoegde waarde biedt aan haar ondernemers. Het aangepaste distributiemodel van veel key-leveranciers heeft de groei van de formule vertraagd terwijl Dynamo Retail Group zich sterk heeft ontwikkeld op het gebied van distributie.

“Met de introductie van Category Management heeft DRG ons rechts ingehaald en biedt onze ondernemers daarmee een beter toekomstperspectief”, aldus Wim Landewé, eigenaar van Fietscity. Landewé blijft met gemengde gevoelens achter. “We zijn oprecht blij onze franchisenemers een gezonde toekomst te kunnen bieden, maar evenzo teleurgesteld afscheid te moeten nemen van onze organisatie.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.