Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Finalisten Franchise Starter Award zijn bekend!

06 augustus 2018
Op vrijdag 3 augustus werd bekend gemaakt welke drie startende franchiseformules de finale hebben gehaald van de Franchise Starter Award. Health & Co, Suittruck en Wok& hebben alle drie de finaleronde gehaald. Deze drie formules kregen een verrassingsbezoekje van De Nationale Franchise Gids om het goede nieuws in ontvangst te nemen.

Genomineerden

In totaal waren er negen formules die streden om een plekje in de top drie: 30ml Coffee Roasters, Brazuca Coffee, CityHub, Health&Co, Lijnrecht, Suittruck, Ontzorgd Verhuizen, Wayback Burgers en Wok&.  Bij elkaar hebben ze meer dan 2.500 stemmen weten te vergaren.

Nagenoeg iedere formule heeft hard campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. ‘Deze publieksronde was een belangrijke test voor de starters. We testten hun netwerk-, en marketingkwaliteiten. De formules hebben echt boven verwachting gepresteerd’, aldus mede-organisator Tim Hazekamp.

Reacties finalisten

Alle drie de finalisten reageerden blij verrast bij bekendmaking van de uitslag. Zij kregen persoonlijk bezoek met het goede nieuws dat zij tot de laatste drie finalisten behoren.

Dirk van Wijk van Wok& reageerde enthousiast: ‘Gaaf man! We hebben op het laatste moment nog een aantal leaflets gemaakt en deze uitgedeeld bij onze toeleveranciers, dat heeft ons net over de grens geduwd!’

Rutger Vlaming van de Suittruck reageert tevens erg opgetogen: ‘Yes, in de pocket! Dit vind ik erg gaaf hoor.’

Hoewel franchisegever van Health & Co, Josca Buitenhuis, op Curaçao was tijdens de bekendmaking, was ze via videochat toch bereikbaar. ‘Hier zijn we echt blij mee joh, we hebben al onze social media-kanalen vol geknald en mensen geactiveerd te stemmen, dat heeft echt geholpen.’

Vervolg

De finalisten zijn door naar de juryronde. Deze bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste moeten de starters op 14 september aanstaande een presentatie geven aan een jury van drie franchise-specialisten. Vervolgens mogen de formules deze presentatie nogmaals, in verkorte vorm, geven op het podium tijdens Het Nationale Franchise Congres. Met deze presentatie proberen ze de aanwezige franchisegevers te overtuigen van hun concept.

Het eindoordeel zal voor 50% bepaald worden door het juryrapport en voor 50% door de stemmen van de aanwezigen op het Congres. De winnaar krijgt uiteindelijk de prijs t.w.v. €10.000 uitgereikt.

Vlog

Collega Tim Hazekamp ging 3 augustus jl. op pad om de finalisten op de hoogte te brengen van hun finaleplaats. Bekijk hieronder onze eerste vlog en zie hoe de finalisten reageerden op zijn bezoek.

×